Geothermische grondboringen

Hernieuwbare energie

Wie vandaag zijn huis bouwt of renoveert wordt geconfronteerd met de steeds strenger wordende normering rond hernieuwbare energie. Het gebruik van fossiele brandstoffen zal op termijn volledig verdwijnen en de aandacht voor meer ecologische toepassingen verhoogt. Een woning moet daarnaast gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen.

Gezien het hoge rendement en de toegevoegde waarde voor de natuur is investeren in een geothermische warmtepomp een verstandige keuze.

Geothermische grondboringen

Geothermie of aardwarmte is thermische warmte afkomstig uit de diepte van de aarde. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van het temperatuurverschil tussen het aardoppervlak en ondergrondse warmte om energie op te wekken.

Geothermische boringen kunnen worden opgesplitst in twee systemen:

Een open bronsysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van grondwater, toepasbaar in de industriebouw en voor grote woningen

Een gesloten bronsysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van een circulair systeem, wat meestal het geval is bij warmtepompen voor particulier gebruik.

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor geothermische grondboringen?

Contacteer ons voor meer info

Waarom kiezen voor HB Geo?

HB Geo is de geknipte partner om je hierin te begeleiden.

1

Het moderne machinepark en ervaren personeel stelt ons in staat de meest precieze boringen uit te voeren. Het vereiste aantal boringen en de exacte diepte wordt zorgvuldig bepaald door onze studiedienst, op basis van de gewenste toepassing en de bodemomstandigheden.

2

Wij denken met je mee en bieden oplossingen op maat aan. Onze jarenlange ervaring in totaalprojecten, stelt ons in de mogelijkheid deskundig advies te geven vanaf de boring tot keuze van de meest geschikte warmtepomp voor jouw project.

3

Wij streven ernaar elk project in te plannen volgens de wensen van de klant en leggen hiervoor de nodige flexibiliteit aan de dag

Heb je vragen in verband met jouw project? Contacteer ons voor meer informatie.